Alla inlägg den 3 april 2017

Av Bella - 3 april 2017 19:12

Gårdens första Kuckeli...Eller ett försök till Kuckelikuuu!! Gullefjun visade sig vara en tupp. Ha ha. Han sträckte stolt på nacken, vände näbben in i värmelampan (Bättre resonans så) och gjorde sitt första försök att gala. 

Matte fnissade.. Men uppmuntrade så klart till nya försök.     


  Våren fotsätter: Blå Skilla täcker stora delar av vår mark nu! Det är underbart vackert att titta på! Dessvärre är det just här nya hönsgården ska byggas. Så nästa vår kommer vi kunna njuta av.. Lera.. på samma plats.   

Undrar om det går att flytta på lite blommor så de kan fortsätta föröka sig på annat plats?

  Bästa bonden, Sven-Åke kom idag med ett lass grus till det dränerande bottenlagret inne i hönseriet. Han är underbar! Alltid glad och hjälpsam. Kommer alltid att tänka på Toker i Snövit när jag ser honom. Hi hi. Lite lika är de allt. Fick hjälp av äldsta grabben, 18 år, att skyffla grus, och så här bra blir det. Tänkte sätta in en bild på grabben, då det är ovanligt att se honom jobba.. Eller vara ute.. Men då kan jag nog se detta hjälptillfälle som både första och sista gången.    

  Mellangrabben tog sin tillflykt, undan allt arbete, och lade sig uppe på en halmbal tillsammans med Diezel. 

  Diezel hittade jag senare så här.. Han hade tvärsomnat bland husses sticksåg, storsläggan och en låda spik.   Så mycket kärlek för denna lilla lurvenpajsare!


  Vi avslutade dagen med årets första verandamiddag, sill och potatis!   

Ovido - Quiz & Flashcards