Alla inlägg under juni 2017

Av Bella - 7 juni 2017 21:39

Visst bara älskar man de där dagarna när allt jävlas!?

Som när man har en tid att passa och typ en miljon saker som ska hinnas med innan..

 

Idag hade vi en sådan dag. Jobbade halva dagen (till 11:30) och kom till jobbet tidigt för att kunna åka tidigt därifrån. Dottern skulle hämtas från skolan kl 11:40. Bilen skulle tankas. Hunden skulle hämtas från hundvakt kl 12:00. Sonen skulle hämtas vid sin skola 2 mil bort kl 12:20. Dotter och hund skulle släppas av hemma 1,5 mil därifrån. Sonen och jag skulle vidare till grannstaden ytterligare 2,5 mil bort för inbokad tid på sjukhuset för stygntagning kl 14:00. Tight!!

 

Tidsplanen höll tills Vi var 4 km från sonens skola..

 

Avstängd väg! Ingen omledning av trafik! Men, va f_n!?

Tillbaks 2 mil för att ta första bästa väg runt vägbygget. Och så 2 nya mil på det. Sen! Sonen svarar inte i telefon! Va f_n (igen). -Jag var på toa, svarade han efter 5e påringningen. Nåja, godtagbar ursäkt. 

 

Dottern och hunden fick typ hoppa av i farten. Full fart mot sjukhuset. Inte en enda parkering! Inget! På ett megastort Universitetssjukhus! Hur är det möjligt? Tick tack tick tack... 

 

Efter två varv runt området fann vi ett P-hus med en ynka liten plats kvar till oss. Halleluja!!

3 min före bokad tid satt vi i väntrummet. 

Under allt detta vräkte regnet ner. Jag var dyngsur efter rask promenad med hund. Bilen med dessa sportiga lågprofildäck klarar ej våta vägar utan förvandlas till en surfingbräda. Lattjo! 

 

Under hela detta bloginlägg prövar Chorizo olika anfallsmetoder mot min hand och min hals..  Han testar tänder. Han testar klor. Han ligger tvärs över halsen. Han är vass! Han är söt! Och jag är tvärslut.  

 

 

Av Bella - 5 juni 2017 22:16

Ja, ni förstår vad jag menar.   

För ett par-tre år sedan när vi köpte vår lilla gård innehöll den inte så mycket, men ändå alldeles för mycket. Låt mig förklara!

 

På gården fanns förutom boningshus även ett dubbelgarage, gäststuga, stall, lekstuga och en gammal husvagn. Kanske en fullkomligt normal uppsättning med byggnader egentligen för en villagård..

Men för mycket för en ensam man att tömma!

Samtliga byggnader var ganska fulla med grejer som lämnades kvar när denne siste man lämnade gården.

Det är väl i och för sig skoj att gå igenom gamla grejer på jakt efter fynd.

Dock hittade vi mest gamla skolböcker och skolfoton från alla barn som bott här. Det fanns även gott om porslin, dricksglas, möbler i varierande skick, leksaker och så en del verktyg och andra "bra att ha-saker" (enligt min gubbe) inne i garaget.

 

Jag tyckte det mesta hörde hemma på tippen. Förutom skolfoton och annat viktigt från mannens barn för dem såg jag till att han fick tillbaks.

Men sedan blev det en tät trafikering med storsläpet bort till traktens returpunkt.

Sakta men säkert tömdes alla utrymmen från grejer.

 

Det är dock väldigt intressant hur snabbt man åter börjar fylla upp utrymmena igen, med sitt eget. Utöver befintliga byggnader har gården nu utökats med större hönshus, en till mindre lekstuga (till höns), stor hönsgård, växthus, festloge har inrymts ovanpå stallet och veranda har byggts utanför denna, stor ekologisk baddamm och diverse fordon.

 

Lika ofta som vi sparkar upp gamla grejer ur marken (mestadels gamla ölburkar som vi nu kanske fyllt en säck med eller två), lika ofta tycks vi själva slarva bort grejer. De liksom bara försvinner ner i gräset och vidare ner i marken.

Idag lyckades vi tappa bort ett metallspett, en märkpenna och säkert lite annat smått och gott.

 

Hur många år efter våra projekt runt om på gården kommer det krypa fram grejer? Vart tar allt vägen?

Av Bella - 5 juni 2017 14:33

  Titta vad som kommer här! En lastbil med något till mig.. Något stort. Något tungt. Något jag väntat på.


 Två big bags fullproppade med lavasten! Nu är jag ingen bjässe till människa.. Men ni ser att det inte är några vanliga shoppingkassar iallafall. He he he

1700 kg sten! 

 

Vart ska dessa? 

Jo oo, ner i den grävda ekologiska baddammen på tomten. 

Man skulle kunna säga att jag nu ska slänga ca 10 000kr i sjön (Pengatvätt! Hi hi hi). Och därmed kan man ifrågasätta hur jag egentligen mår... 

Men tänk då; Alla människor som badar i  sina swimmingpooler, bland kemikalier (klor).. Och annat som tillkommer..

Här kommer vi teoretiskt "bada i pengar". Hihi hi Tillsammans med en och annan groda, salamander och kanske nån guldfisk förstås. 

 

Och jag bara vet att övriga familjen kommer älska mig nu när all ledig tid en stund framöver kommer gå åt till att skyffla lavasten ur påsar, ner på skottkärra, skjutsa dem över backen och sedan tippa ner i dammen. 

 

Trevlig nationaldagsfirande hälsade chauffören lite käckt innan han avslutade sin arbetsdag för lite välbehövlig vila. 

 

-Trevlig nationaldag, svarade jag lite lamt bakom bergstopparna av sten. 

 

 

 


Av Bella - 2 juni 2017 14:01

Igår hade jag en otroligt rolig ledig dag tillsammans med bästa vännen Ninni. Vi har känt varandra sedan våra barn var små och gick på dagis tillsammans. Det blir... Eh, ja Måååånga år! 

  

Vi ska nu snart åka på minisemester med våra bägge, nästan jämngamla, döttrar.

Igår gjorde vi city på hemmaplan osäker. Och tro mig! Det är nästan så att vi behöver karta och kompass, för så sällan är vi inne i city!  


En stunds lyxande runt på stan är inte alltid en självklarhet då man ju alltid tycks ha fullt upp med allt man satt sig i här i livet, hem, familj, ungar, djur, jobb..

I går skulle alla våra ihopsamlade ärenden uträttas plus lite annat skoj. Inte bara förberedelser inför resan alltså.. Och så en underbar lunchbeuffé med thaimat, sushi, sallad och friterade bananer med glass i en enda symfoni av färg och doft till det utsökta priset av 100 kr/person!!

 

Ninni och jag bor i olika städer, om än geografiskt väldigt nära varandra.   

Lek med tanken att en av oss bott tex i USA och en i Mexico och vi nu skulle tagit oss över en landsgräns..

Vad hade gränsvakten tänkt över bilens innehåll!? Två förvirrade fnittriga tjejer i sina bästa år, en liten hög med kontanter i främmande valuta, sommarkläder i alldeles för små storlekar för att passa oss två, en oerhört ful lampa i form av knallgula rosor med dioder i mitten, en trähink, ett knippe DVD-filmer, en oljelampa, ett paket revbensspjäll, två solcellslampor, ett ynkligt litet träskåp och en äggkläckningsmaskin som grädden på moset.. För att nämna lite av allt.   

 

Men denna, dagens största skratt, fick inte följa med hem från affären. Men! Jag var sugen!

Vill bara påtala att jag aldrig kunnat hålla mig från att trycka igång ALLA batteridrivna leksaker på hyllorna. Brandbilar, robototar, dockor you name it. ha ha ha

Blev tvungen att lyfta ner den från hyllan för den var helt vild. Det bästa lyckades jag inte filma.. Det var när jag försökte få tyst på den genom att knipa ihop näbben och den började kackla som en tokig höna.   Då låg jag redan på golvet i butiken, dubbelvikt av skratt, medan tokfågeln fortsatte att hoppa runt mig i sin vilda dans.. I en evighet! 



 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards