Alla inlägg den 9 september 2017

Av Bella - 9 september 2017 20:43

I torsdags började kläckning av totalt 47 ägg i två kläckare. Det är nu väldigt tydligt att vår egna maskin inte är konstruerad för ändamålet. Iallafall inte för lyckat resultat. De två första kycklingarna att komma ut ur skalet lyckades trilla ner i fatet med vatten som ser till att hålla jämn luftfuktighet. Detta är beläget under gallret som äggen ligger på. Kycklingarna dog där. 

I kläckaren som vi lånar förlöpte allt normalt. Dunboll efter dunboll kläcktes fram och torkade så som de skulle. 

Under fredagen kläcktes de allra flesta. Men i vår egna kläckare var det katastrof! Små kletiga och kladdiga kycklingar kravlade runt med äggskal och hinnor som hjälmar och sköldar över knopp och kropp. Jag fick blöta och pilla äggskal och hjälpa så gott jag kunde. 

Under lördagen har vi förlorat några småttingar. Ja, det blir tyvärr så när kläckning inte skett på bästa sätt. 

Vi är ganska säkra på att problemet ligger i att maskinen inte har tillräcklig vändning av äggen under "ruvning". De små fastnar då i äggvita och hinnor. Kläckningen tar för lång tid.

Jättetrist! Vi ska försöka returnera maskinen och söka efter någon bättre. 

I en låda kryllar det ändå av duniga bollar. 


  Här är några av dem. Inte alla har fått lämna maskinen ännu. De sitter på tork kan man säga. *Hi hi*


Av Bella - 9 september 2017 00:44

Lite måste jag få gnälla nu...

Jag ska inte bli långrandig. Lovar! 

Har farit runt på jakt efter ny kyl o frys ett flertal gånger. Ja 20 000 kr får man ju räkna med. För 20 000 kr kan jag ha jättekul! Att köpa kyl o frys hör inte till kategorin "jättekul"!!

Man skulle kunna tro att det bara är att hugga ett par skåp i mängden. Men Icke! För ju fler dörrar man öppnar desto mer inser man att de allra flesta faktiskt inte stämmer överens med familjens behov.. Som i vårt fall är - Gott om plats med god översikt.. Helst vid första ögonkastet in i skåpet. Våra tonåringar är antingen lata eller väldigt blinda, för står grejerna inte mitt framför ögonen på dem;  Då finns de inte! Märkligt! 

 

Vi fann två Mieleskåp för en summa strax över 20 000 kr, lyckades pruta ner till ett paketpris. Betalar. Går därifrån och försöker intala/övertala oss själva att detta priset var skåpen värda. Och de tycks verkligen motsvara våra behov. Nöjda! Sökandet är över och på minst 10 år slipper vi göra om detta! 

 

Butiken ringer veckan därpå och meddelar att bägge skåpen utgått ur sortiment! De hade dock skramlat fram ett nytt exemplar av Mielefrys på ett lager samt erbjöd oss köpa skyltex av kylen. Fick ner priset ett par tusen. 

Åker hem efter jobb.. Hämta kärran. Tillbaka till stan. Lassa på skåpen. Hem med dem. Nästan ryggskott på att bära in dem. Av med överflöd av emballage. Frysen såg bra ut! Glädje! 

Kylen.. Av med emballage.. -Älskling..Detta skåp är vitt! (Vi beställde rostfritt). -Älskling.. Detta är fel färg. Fel fabrikat. Fel skåp! Suck! 

 

I vårt kök, just nu.. 4 olika fabrikat, 4 modeller av kyl o frys. Å butiken stängde av telefonen 30 minuter för tidigt  just idag och ingen svarade två upprörda, urfattiga, besvikna kyl o frysköpare.

 

Nu kvällsläsning i form av konsumentköplagen.

 

PS Dottern väckte oss strax före 5:30 i morse. Hade ramlat ur loftsängen och hade ont från axlar och nacke. Morgonen tillbringade vi på sjukhus. Sträckning blev diagnosen. Skönt! 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards