Alla inlägg den 21 maj 2017

Av Bella - 21 maj 2017 22:28

  

  Alltså, den här killen!! Jag är så stolt över honom! Så glad över att just jag är hans mamma! 

Igår skar han sig med sin nya fina Morakniv. Snittet tog tvärs över pekfingerknogen och så illa att böjsenan gick av. 

Idag kl 14:00 somnade han på operationsbordet. Han som vanligtvis alltid undviker att befinna sig i för honom okända miljöer, undviker att vara bland främmande människor.. Han hade nu på två dagar genomgått ett par timmar på akuten, fått massa nålstick, stelkrampsspruta, dropp med antibiotika, blivit sydd, gipsad.  Nästa dag stucken igen.. Och igen. Här låg han i sjukhusets ljusblå nattskjorta, iklädd lårlånga vita strumpor, grön pappersmössa på huvudet i ett stort ljust rum med människor, maskiner och slangar överallt. 

Hans mörka ögon släppte inte min blick förrän ögonlocken föll ihop.

Han såg så orolig och så liten ut, min stora lilla kille! Med tungt mammahjärta lämnade jag honom där inne i operationssalen.

 

3 timmars olidlig väntan följde för oss vuxna innan vi äntligen fick gå till  honom på uppvaket. Yrvaken, förvirrad, storögd, groggy låg han i ett hörn av rummet med huvudet lyft. En sköterska försökte få honom att sova lite till..

-Jag är rastlös, sluddrade han fram.. Varit "vaken" 5 minuter!

-Mår du illa eller nåt, frågade jag?

-Näe. Jag är sugen på dammsugare (punchrulle).

 

Nu är vi hemma några timmar på permission för lite sömn i egna sängar innan vi ska vara tillbaka på sjukhuset kl 7:30 i morgon bitti. 

 

Och Ja! Han har fått sin dammsugare!


Av Bella - 21 maj 2017 01:01

  Så var det dags att inviga och fylla logen med 40-talet gäster. Kompisen Micke och jag slog ihop våra 40-årsdagar till ett 80-årskalas där vi bjöd på grillat och pastasallad bland annat. Så fantastiskt trevligt vi hade! Och fina presenter blev man bortskämd med oxå. Lite presentkort på en "Bonnabutik", biobiljetter att nyttja tillsammans med våra kändisbönder fr TV. *HiHi * Dubbeldejt! Det ser vi fram emot! Växter till såväl trädgård som baddamm.  Fler ägg att kläcka fram nya kycklingar från. Massa champagne och annat skoj. Tack alla! 

 

Och så var det det där med barn då..  Yngsta sonen som befann sig på någon annans landsställe satt fridfullt och täljde i en träbit..  som så många gånger förr. Tills träbiten tog slut och fingret tog vid! Akuten, avskuren sena.  Sydd. Hand och arm i gips. I morgon väntas operation hos handspecialist på US i Linköping. Älskade unge! Vad vore livet utan den procent av drama du för in i det!? 


På väg hem gick bilen de färdades i sönder och det blev även  aktuellt med en bilbärgning. Tur en av bärgningskillarna befann sig på vår fest, och just anlänt. Han erbjöd sig att "bärga" hem min son så fick hans kollega bärga bil. 


Nu.. Sova! Vänta på samtal de operation. 

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards